Felszerelésem lelke egy SkyWatcher gyártmányú karbon tubusba épített 200/800-as Newton távcső, mely Éder Iván közreműködésével került egyéni igényeim szerinti átalakításra. Az átalakítás során a távcső egy Lacerta Bearing Type kihuzatot kapott, valamint a gyári segédtükör tartó magot és lábakat cseréltük egyedi tervezésű változatra.

A távcső mozgatásáért egy SkyWatcher NEQ6 Pro mechanika felel, mely szintén Éder Iván által kapott bordásszíjas meghajtást.

2019 végéig fotóimat egy asztrofotózásra átalakított CANON EOS 600D fényképezőgéppel, valamint SkyWatcher F4-es kóma korrektorral készítettem. A precíz vezetésérről a magyar tervezésű nagyszerű Lacerta MGen II Autoguider gondoskodott és volt hű társam hosszú évekig.

2020 elején a CANON fényképezőgépet nyugalmaztam és váltottam csillagászati célra fejlesztett fényképezőgépre. Mivel a hátsó megvilágítású CMOS szenzorok és a klasszikus csillagászati CCD gépek előnyeit egyelőre nem ötvözi egy megoldás sem, ezért a kompakt fényes objektumok fotózására egy ZWO ASI 183MM pro vázat használok, míg a nagy kiterjedésű, halvány ködösségek megörökítése egy Moravian G3 Mark II 16200 CCD gépet. Mindkét rendszerhez Astronomik L2-es luminancia filter valamint Astronomik Deep Skye RGB készletet használok. A ZWO ASI géphez továbbra is a szintén magyar tervezésű és remek SkyWatcher F4-es korrektorát használom, a Moravian vázhoz azonban erre a célra egy Pracorr Type II-es korrektor került csatasorba.

Mindkét rendszert egy Raspberry Pi4-re telepített Rasbian operációs rendszerrel és INDI/EKOS vezérlő szoftverrel irányítom. Éppen ezért a vezetéséről már az EKOS Internal Guider és egy ZWO ASI 120 mini kamera gondoskodik.

Ez úton is szeretném megköszönni barátaim Tarczi Patrik, Francsics László, Éder Iván, Tóth Gábor, Rózsa Ferenc, Vámosi Flórián és Tóth Bence segítségét, akik nélkül nem lenne ilyen felhőtlen (haha) és örömteli a fotózás.