Kedves Látogató!

Üdvözöllek a honlapomon. Alábbiakban rólam olvashatsz néhány szóban:

Dunaújvárosban végeztem mérnök-informatikusként, majd a Corvinus Egyetem üzleti adatelemző szakirányán szereztem oklevelet. Jelenleg főállásban biztosításszakmai informatikai rendszerek tervezésével és üzleti folyamatok elemzésével valamint matematikai modellezésével foglalkozom.

A természettudományok rajongója vagyok gyermekkorom óta, gyakorlati csillagászattal 2012, asztrofotográfiával 2014 óta foglalkozom. Szenvedélyes természetszeretetemből fakadóan az utazó, kitelepülő asztrofotósok táborát erősítem. Célom az asztrofotózáson keresztül a csillagászat és a tudomány népszerűsítése, saját élményeim nagyközönséggel történő megosztása. Fő érdeklődési területem a  newton rendszerű távcsővel készített mélyég fotográfia.

Számomra az asztrofotózás legnagyobb kihívása az esztétikai szempontok és az asztrofizikai hitelesség ötvözése. Törekszem arra, hogy fotóim alkalmasak legyenek a nagyközönség figyelmének felkeltésére, ez által a csillagászat és a természettudományok népszerűsítésére, úgy, hogy eközben az asztrofizikailag hiteles ábrázolás
kötelemeinek is a lehető legjobban megfeleljek. Amatőrként ez igen nagy kihívás, hisz sokszor nem rendelkezem kellő ismerettel, illetve kellően pontos mérésekkel, de ennek ellenére is tudományos igényességgel kell fordulnom fotóim feldolgozása felé. Ezért az asztrofotózásra is igaz – melyet akár ars poeticaként is megfogalmazhatok – hogy a fotográfia a kompromisszumok művészete.

Hazai és nemzetközi  asztrofotós oldalakon rendszeresen megjelenő fotóimat több alkalommal méltatták kiemeléssel. Jelenleg a Magyar Asztrofotósok Egyesületének vagyok alapító tagja és alelnöke, továbbá a legnagyobb nemzetközi internetes asztrofotós portál, az astrobin.com nap képe választóbizottságának voltam tagja mintegy 2 évig.

A MAFE alelnökeként elkötelezett vagyok a magyar asztrofotós közösség mellett, melynek sikere hosszú évek óta közösségi mivoltában rejlik. Ezt az értéket, ezt a hatalmas szellemi teljesítőképességet óvni, gondozni, fejleszteni kell, mert ez a legtermékenyebb táptalaja személyes sikereinknek. Alapító tagtársaimmal együtt hiszem, hogy a magyar asztrofotográfia a világon egyedi és rendkívül magas színvonalú tevékenység, mely nemzeti értéket képvisel.